Privat-konto

Allerede har en konto ? Log ind nu

Priser

Dage 30
Pris 1.495,-

Prisen er eksklusiv moms

Udfyld

Betalingsmetoder: Dankort, Visa, Visa Electron, MasterCard, Maestro

Har du allerede en konto ? Log ind nu

Nulstil din adgangskode nedenfor

Tilbage til login
loading

Se: Hvor mange sabbatår kan man tage

Hvor mange sabbatår kan man tage

Det korte svar er: Du kan tage lige så mange sabbatår, som du ønsker. 

Hvornår tager man et sabbatår og hvor mange tager et sabbatår, er andre relevante spørgsmål at stille sig.

85% tager efter en gymnasial uddannelse 1 sabbatår. 80% heraf tager 2 sabbatår. Der er også flere der tager både tre og fire sabbatår.

Mange beslutter sig for at tage et sabbatår efter gymnasiet og før de kaster sig ud i en videregående uddannelse. Det er ret almindeligt, at de starter med at finde et job lige efter gymnasiet. Det kan være en god måde at få lidt arbejdserfaring og tjene nogle penge, inden du begynder på en kortere- eller længerevarende uddannelse.

Et sabbatår kan du også holde mellem din bachelor og din kandidatuddannelse eksempelvis, hvis du er blevet skoletræt.

Nogle uddannelser kan være lange, svære eller intense i forhold til eksemener, så derfor tager nogle studerende en studiepause undervejs.

På samme måde som et sabbatår efter gymnasiet, kan et sabbatår efter din bachelor give fornyet energi til at læse videre.

Hvad synes du om ideen om sabbatår? Overvejer du selv at tage et?

Hvis ja, kan du med fordel bruge denne fremgangsmåde, for at sikre, at du kommer ind via kvote 2.

Kvote 2

For at være hudløs ærlig. Det er genialt med et et sabbatår, men mange kommer desværre til at kede sig i sabbatåret.

Du kan undgå, at komme til at kede dig, ved at følge denne plan, og samtidig sikre den største sandsynlighed for, at du kommer ind via din kvote 2 ansøgning.

1. Start med at booste din motivation til at søge ind på en uddannelse næste år

Fokuser på: Dit hovedmål, at det lykkes at blive optaget næste år, dine muligheder, handling på de ting, du kan påvirke, de positive gevinster ved endnu et sabbatår, og at du er lige så god og kvalificeret som andre.

Sidste år var der rekordmange, der søgte videregående uddannelser, så selv kvalificerede blev ikke altid valgt til de eftertragtede studiepladser, hvilket hverken du eller andre ansøgere havde indflydelse på.

Positive tanker og fokus, sammen med at se muligheder og handle der, hvor du har indflydelse, kan hjælpe dig med at ryste afslagsstøvet af dig og øge chancerne for at komme ind næste år. Så det kan være værd at investere tid og energi i nu.

hvor mange sabbatår kan man tage

2. Fokuser på den uddannelse, du gerne vil starte på næste år

Stil dig selv spørgsmål som: Hvad interesserer mig? Hvad brænder jeg for at arbejde med, og hvorfor? Hvilken specifik uddannelse eller uddannelser opfylder det? Hvor er de beliggende? I hvilken by vil jeg gerne studere? Udforsk og se muligheder! Definér dine svar i enkelte ord for at præcisere, hvad DU drømmer om at studere og hvorfor.

Derefter bør du sætte dig ind i kvote 2-kriterierne for din ønskeuddannelse på uddannelsens hjemmeside. Overvej også beslægtede uddannelser som 2. prioritet, især hvis du vurderer, at chancen for optagelse på 1. prioritet næste år kan øges med yderligere kvalificering. Tal eventuelt med en vejleder på uddannelsen eller et studievalgscenter.

3. Kombiner aktiviteter til dit sabbatår

Nu skal du finde og kombinere aktiviteter til dit sabbatår, der øger dine chancer for optagelse næste år

Identificer aktivitetsområder i sabbatåret baseret på kvote 2-kriterierne for din ønskeuddannelse. Kvalificerende aktiviteter kan omfatte job eller højskoleophold, rejse (muligvis med arbejde undervejs) og enkeltfag – suppleringsfag (GSK).

På Ungarbejde.dk er der forskellige jobmuligheder, herunder:

der kan stå alene, gå forud for rejse eller højskoleophold eller kombineres med suppleringsfag. Vær kreativ og udnyt mulighederne for at berige dit sabbatår med nye kompetencer, udvikling og oplevelser.

4. Lav en konkret plan med aktiviteter for dit sabbatår

Nedskriv din plan med målet om den ønskede uddannelse/de ønskede uddannelser samt vejen dertil. Inkluder tidsangivelser for aktiviteter og skab overblik og fokus. Følg din vej med godt humør mod din ønskede uddannelse.

Husk, det vigtigste i dit uddannelsesvalg og din vej dertil er, at den eller de uddannelser, du vælger, og sabbatårsaktiviteterne, føles rigtige og positive for dig.

Aftjen din værnepligt i dit sabbatår

En alternativ idé til dit sabbatår kunne være at gennemføre din værnepligt i Forsvaret.

Hvis du vælger at aftjene din værnepligt, vil du modtage løn under forløbet.

Varigheden afhænger af din valgte tjeneste, men generelt set er værnepligten på 4 måneder inden for:

  • Hæren
  • Søværnet
  • Flyvevåbnet

mens andre tjenester som f.eks. Beredskabsstyrelsen strækker sig over 9 måneder og Cyberværnepligten 10 måneder.

Under en uddannelse inden for cyberværnepligt opnår du en grunduddannelse som soldat og får en overbygning med fokus på specialisering inden for IT og cybersikkerhed. Du vil blive trænet i at beskytte Danmark mod forskellige trusler, såsom:

  • Hacking
  • Cyberangreb

Det kan være ikke mindre end genialt at få denne mulighed for uddannelse på dit CV.

Se mere om alle dine muligheder for at aftjene værnepligt i dit sabbartår her.

Vi du gerne se den vildeste liste over, hvad du kan lave i dit sabbatår, så